Als ik naar de prachtige lucht kijk, dan denk ik: wat is God toch ongelooflijk groot. Alles wat we zien is door het werk van Zijn vingers ontstaan. Ik kan mij niet voorstellen hoe iemand met al onze nieuwe technologieën naar het heelal kan kijken en toch tot de conclusie kan komen dat er geen God is.

Deze psalm leert mij niet alleen dat God groot is, maar ook dat Hij enorm goed is. In vergelijking met Hem zijn wij zo klein, maar toch heeft Hij ons over alles op de aarde heerschappij gegeven. Wij hebben sinds het begin af aan de taak gekregen om over de aarde te regeren. Er staat zelfs dat wij bijna als goden en maar iets minder dan de engelen gemaakt zijn.

Hij ziet naar ons om, Hij luistert naar ons, Hij zorgt voor ons, Hij houdt van ons. ‘O Here, onze Here, hoe heerlijk is uw naam op de ganse aarde.’

Dit is geen vervanging voor de bijbel! Lees de bijbel! Het is het Woord van God!